RIJCURVEN

Ruimte is schaars. Elke m2 moet afgerekend worden, dus het moet zo efficiënt mogelijk. Toch moet het functioneel en bruikbaar zijn. Rijcurven geven een goed beeld welke ruimte er nodig is om met een voertuig door het ontwerp te rijden. Dit is de berijdbaarheid van een ontwerp. Rijcurve.nl is gespecialiseerd in het toetsen en adviseren op het gebied van berijdbaarheid. 


In het verleden, toen men nog met de pen tekende, hadden ontwerpers hun transparantjes met rijcurven hierop. Tegenwoordig tekenen we digitaal en hebben we de rijcurven dus ook digitaal. Rijcurve.nl levert u standaard rijcurven die u kunt gebruiken als de transparantjes van vroeger. Een simpel block (autocad) of cell (microstation) die u in uw tekening zet en op basis waarvan u uw ontwerp kunt optimaliseren. Klik op de volgende link voor meer informatie over STANDAARD RIJCURVEN.

Maar soms zijn de manoeuvres gecompliceerd. Bochten volgen elkaar op, zijn geen mooie hoek, of een andere manier van in- of uitsturen is gewenst. De snelheid moet hoger, of juist lager in uw situatie. Dan kan Rijcurve.nl voor u een simulatie op maat maken. In uw eigen digitale tekening maakt Rijcurve.nl een rijcurve volgens de door u opgegeven route. Knel- en aandachtspunten worden gesignaleerd en er wordt advies gegeven hoe de berijdbaarheid geoptimaliseerd kan worden. Klik hier voor meer informatie over MAATWERK RIJCURVEN.