STANDAARD RIJCURVEN

In het schets stadium van een ontwerp is het handig om rijcurven bij de hand te hebben. Ook is het vaak makkelijk tijdens een overleg met de opdrachtgever om een extra afdruk met rijcurven bij je te hebben. Het is een handig hulpmiddel om het ontwerp te onderbouwen, te motiveren en zo nodig te verdedigen.

Veel mensen gebruiken nog oude kopieën uit de ASVV 1988 die met veel zoomen en kopiëren  'op schaal' gemaakt zijn.

In het digitale tijdperk van nu is dat natuurlijk verleden tijd. Rijcurve.nl biedt u de mogelijk een bibliotheek met rijcurven van veel gebruikte manoeuvres te bestellen. De Standaard Rijcurven Bibliotheek bevat de ontwerpvoertuigen volgens het
CROW ASVV 2012. Deze ontwerpvoertuigen hebben de afmetingen waarbinnen ca. 95% van het voertuigenpark van die categorie valt. Op verzoek is de bibliotheek uit te breiden met andere voertuigen en zelfs voertuigen op maat.

De volgende 
CROW voertuigen zitten in de standaard bibliotheek:

  Ontwerpvoertuig CROW ASVV 2012 Autobus
  Ontwerpvoertuig CROW ASVV 2012 Personenauto
  Ontwerpvoertuig CROW ASVV 2012 Trekker met oplegger
  Ontwerpvoertuig CROW ASVV 2012 Vrachtauto
  Ontwerpvoertuig CROW ASVV 2012 Vrachtauto met aanhanger

Van elk voertuig is een vooruit bochtmanoeuvre opgenomen van 180°, 90°, 60°, 45° en 30°. Uitstuursnelheid en rijsnelheid zijn constant gehouden. Na de bocht volgt een stukje rechtdoor om de sleeplijnen af te maken.

De Standaard Rijcurven Bibliotheek is leverbaar in 2 snelheden. Het is aan u, als gebruiker, om in te schatten wat de reële snelheid is in uw situatie:

  8 km/h (bijvoorbeeld parkeersituaties)
 15 km/h (bijvoorbeeld situaties op of bij de openbare weg)

De Standaard Rijcurven Bibliotheken kosten € 155,00 per stuk exclusief BTW. De beide snelheden samen kosten € 275,00 exclusief BTW.

Standaard achteruitrijd bewegingen zijn lastiger. Het is de ervaring dat achteruitrijden vaak maatwerk is. Vooral bij gelede voertuigen is de manoeuvre sterk afhankelijk van de manier waarop men komt aanrijden. Om een eerste indicatie te krijgen van de benodigde manoeuvreerruimte, zijn de volgende achteruitrijd bewegingen te bestellen. Deze achteruitrijd bewegingen zijn € 60,= per stuk.

Standaard rijcurven van een ander ontwerpvoertuig worden geleverd per 5 manoeuvres (180°, 90°, 60°, 45° en 30°) voor € 40,00 exclusief BTW.